Otvíráme přihlášky do uzavřených workshopů na FestDni

16.10.2024 | Petra Součková | Aktuality

Na letošním FestDni těm starším z vás kromě mnoha dalších zajímavých aktivit nabízíme i 3 odborněji zaměřené uzavřené workshopy, do kterých se můžete hlásit do 8. 11. 2024 na níže uvedených odkazech. Prosím pozorně si pročtěte anotaci i požadovaný věk!

Maskérský workshop  uzavřený

Lucie Lišková

SLÉVÁRNA MALÝ SÁL 11-13 h

Přihlášky: https://forms.gle/JnAdJYitGiYanG5h9

Filmoví maskéři jsou mistři iluze a klamu. Pomocí jednoduchých a tradičních postupů dokáží proměnit člověka k nepoznání. Jejich úkolem není pouze nalíčit herce tak, aby byl půvabný, ale třeba mu vykouzlit zranění, popáleninu, bradavici či jizvu.  V uzavřené dílně budete mít možnost si pod vedením Lucie Liškové, držitelky Českého lva za masky ve filmu, vyzkoušet tvorbu komplikovanější jizvy, lepení vousů apod. Lucie vám poradí, na co si při tom dávat pozor a jak to zvládnout v amatérských podmínkách.

  • Workshop je pro předem přihlášené od 12 let (maximální počet 6)


 

Co všechno by měl vědět začínající herec, který se chce stát hercem filmovým… uzavřený

Kateřina Oujezdská

GALERIE 13-15 h

Přihlášky: https://forms.gle/kfbLhickwYPfgBx86

Herecký workshop pro ty, kteří chtějí proniknout do zákulisí procesu filmového castingu a práce před kamerou.  Jak se připravit na casting? Co všechno by měl vědět začínající herec i neherec, který se chce stát hercem filmovým?  Co by měl vědět začínající filmař o výběru herců? O tom všem si budete povídat a také si také si procesy prakticky vyzkoušíte s hereckou agentkou a zkušenou castingovou režisérkou Kateřinou Oujezdskou, která mimo jiné již řadu let vede kurzy filmového herectví.  

  • Workshop je pro předem přihlášené od 15 let (maximální počet 8)

 

Fotoscénář - přijímačky na FAMU nanečisto uzavřený

Pavel Berkovič

SLÉVÁRNA MALÝ SÁL 14-16 h

Přihlášky: https://forms.gle/KFY2ZpmwK4kgf4CA9

Zajímá tě filmová režie, střihová skladba nebo práce s kamerou? Chceš si zkusit přijímačky na FAMU nanečisto? Přihlaš se do uzavřeného workshopu s úspěšným kameramanem, předsedou Asociace kameramanů a naším porotcem Pavlem Berkovičem. Dodržuj formát filmového obrazu a dívej se jako filmový kameraman. Využívej smysluplně různé velikosti záběrů, vyprávěj prostřednictvím detailů nebo velkých celků, pokus se vytvořit atmosféru a přenést na diváka pocit. Přemýšlej o lokaci, barvě, světle. Vyjádři se maximálně a naplno s omezenými možnostmi.  

Vyzkoušej si, jak se záběruje film! Na základě zadání dostaneš s předstihem domácí úkol rozzáběrovat filmovou scénu. Nad fotoscénářeme se pak sejdete během festivalového dne v tomto workshopu.

  • Workshop je pro předem přihlášené od 12 let (maximální počet 8)

Kontaktujte nás


Dům dětí a mládeže Praha 6
U Boroviček 650/5, 163 00 Praha 6
E: martin.bartak@prazskyfilmovykufr.cz
T: +420 235 323 333

© 2019 - 2024 Dům dětí a mládeže Praha 6, Pražský Filmový Kufr
Web by SenseMedia